top of page
Ara
  • weblio

Facebook'tan Para Kazanma Fikirleri

Facebook para kazanma aracı olarak pek çok Facebook üyesi tarafından kullanılır. Bu sebeple de son dönemlerde sosyal medya üzerinden para kazanma insanlar tarafından cazip gelmeye başlamıştır. Küçük büyük herkes sosyal medya üzerinden bir şekilde para kazanmaktadır.


Facebook’tan para kazanmak şekli diğer sosyal medyalarda olduğu gibi aynı yöntemlerle para kazandırır. Yani Facebook üzerinden para kazanmak için de hatırı sayılır bir takipçi kitlesine ulaşmak gerekir.


Facebook sayfası üzerinden etkileşim ne kadar fazla ise para kazanmak da o kadar fazla olur. Facebook etkileşim olarak en çok beğeniyi baz alan bir sosyal medya platformudur. Bu sebeple Facebook üzerinden beğeniler ne kadar fazla olursa para kazanmak da o kadar mümkün olur.


Site Açmak


Facebook'tan nasıl para kazanılır diye bakıldığı zaman bir site sahibi olup, buradan yazılan yazıları Facebook sayfası üzerinden yeniden paylaşmak aracılığıyla para kazanılabilir.


Aynı zamanda site içerisinde paylaşılan yazıları bir süre sonra Google arama motorunda üst kısımlarda yer almaya başlar ise para kazanma imkanı daha da fazla artmaktadır.

Hem Facebook takipçilerinden hem de Google takipçilerinden iki kat fazla para kazanılabilir.


Takipçiler eğer organik ise her tıklama başına kişilere daha fazla ücret kazandırmaktadır. Google platformu gerçek organik takipçilere ve ziyaretçilere daha fazla değer verir. Mesela Facebook’tan görüp gelen okuyucuların tıklaması altı 0,07 TL civarında iken Google üzerinden siteyi bulup gelen okuyucuların tıklaması 0,15 TL civarı olmaktadır.


Youtube Hesabı Açmak


Facebook'u para kazanmak için kullanmak isteyen pek çok Youtube kanalı sahibi de vardır. Aynı site açma yönteminde olduğu gibi de YouTube üzerinden para kazanmak Facebook’u birleştirildiği zaman daha fazla kazanç sağlanır.


Çünkü YouTube üzerinden bir kanalın 1000 abonesi olduğu zaman para kazanmaya başlanır. Bu sebeple kişiler Facebook üzerinden organik takipçi alıp YouTube’a yönlendirir. Fakat almak derken abone satan kişilerden bahsedilmemektedir.


Çünkü abone satın almaktan YouTube tarafından tespit edilir ve para yatırma işlemi gerçekleşmeyebilir.


Facebook’ta belli bir kitleye sahip olan kişiler YouTube üzerinden video çekmeye başladığında ve Facebook’tan bu videolarını tanıtmaya başladığında gelen takipçiler ve gelen abonelerle aynı zamanda izlenmeler de artacağı için o kişilere para kazandırmak mümkün olmaktadır.


Facebook para kazanma yöntemleri arasında Youtube ile birleştirme imkanını sunar. Fakat burada dikkat edilmesi gereken birkaç noktada vardır. Video içeriği üretirken kişilerin özgün içerikler üretmeleri gerekir.


Çünkü Facebook’ta ve YouTube’da bu işi yapan pek çok kişi var ve videolar da o kadar çok kişiye izlenme olarak bilinmektedir. Bu sebeple YouTube kanal sahipleri özgü, kimsede olmayan içerikler üretmeye başlar ise aboneleri ve izlenmesi de o kadar fazla olacaktır.


Eğer farklı konu bulamayan kişiler olur ise de kendi özgün konuşmalarıyla izleyicilere YouTube kanalını sevdirmeleri gerekir.


Sayfaya Reklam Almak


Facebook sayfa açarak para kazanmak Facebook üzerinden bir başka para kazanma yöntemidir. Facebook üzerinden en çok para kazanılan yöntemlerden birisi de sayfaya reklam almaktır.


Bunu gerçekleştirebilmek için Facebook üzerinden sıfır bir sayfa oluşturulabilir ya da oluşturulan ve belli bir kitleye ulaşan herhangi bir sayfa da alınabilir. Burada önemli olan sayfa açıldıktan bir süre sonra sayfanın beğenilerinin etkileşimlerini artırmak gerekir.


Reklam almak da şöyle gerçekleşir; Facebook üzerinden bir gönderi paylaşıldığı zaman gönderinin içerisine alınan reklamın ismi, hizmeti, ürünü ile alakalı kelimeler eklenebilir. Bu sayede sayfa direkt reklam almış ve reklamı paylaşmış olmaz gönderdiği gönderilerin arasında reklamı sıkıştırmış gibi durur.


Hem takipçi kaybı olmaması için hem de sayfanın düzenini bozmaması için bu yapılan yöntem pek çok sayfa sahibi tarafından kullanılmaktadır.


Beğeni ve takipçi sayısı arttıkça da sayfaya reklam alma durumu da artar. Aynı zamanda reklam verenler sayfa sahibinden memnun ise daha fazla ve daha farklı reklamlarda vermek isteyebilir. Verilen bu reklamlar üzerine ücret ödendiği için sayfa sahibi bu şekilde para kazanmaktadır.


Sayfa Yöneticiliği


Facebook'tan para kazanmak için yapılacaklar arasından bir diğeri de sayfaların yöneticisi olmaktır. Sayfa yöneticiliği; firmaların, büyük şirketlerin sosyal medya platformu üzerindeki hesaplarını yönetmektir.


Bu hesaplar üzerinden şirket ya da firma tarafından gönderilen paylaşımları düzenleyip Facebook algoritması üzerinden paylaşmaktır. Aynı zamanda gelen mesajlarla ilgilenmek de sayfa yöneticileri tarafından yapılmaktadır.


Firmaların ya da çok büyük şirketlerin sosyal medya hesaplarına ayıracak vakitleri olmadığı için bu iş başına kişilere belli ücretler vermektedir. Sayfa yöneticileri genel olarak sadece Facebook sayfalarını değil firma sahiplerinin başka sosyal medya hesaplarında yönetmektedir. Sosyal medya hesapları üzerinden yapılabilecek tüm görevleri sayfa yöneticileri üstlenir.


Facebook’ta Nasıl Beğeni Artırılır?


Facebook’tan kolay para kazanmak sayfa beğenilerinden geçmektedir. Bir sayfanın ne kadar fazla beğenisi bulunursa o kadar fazla reklam alma fırsatını yakalar. Beğeni artırmak için yapılması gereken birkaç husus vardır;

• Paylaşımlar sayfanın kategorisine uyumlu olmalıdır.

• Sayfa üzerinden paylaşımlar güncel bir şekilde yapılmaya devam edilmelidir. Uzun süreli paylaşım yapmama gibi bir durum olmamalıdır.

• +18 paylaşımlar sayfa üzerinden paylaşılmamalıdır.

• Sayfa sahipleri hiçbir şekilde siyasete karışmamalıdır. Siyasete karışmak takipçi sayısını da zamanla azaltır.

• Paylaşımlar mümkün olduğunca video ve görseller üzerinden olmalıdır.

• Sayfa sahipleri mümkün olabildiğince kendi takipçilerine cevap vermelilerdir bu şekilde takipçilerine değer verildiği gözlemlenir.

• Sayfa üzerinden yapılan paylaşımların özgün olması çok önemlidir farklı sayfaların paylaştı konuları biraz değiştirip paylaşmak takipçi kaybına sebep olur.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Instagram'dan Para Kazanma Yolları

Instagram'dan para kazanmak trend olan para kazanma şeklidir. Instagram ile video paylaşımı, resim paylaşımı ve canlı yayınlar ile kişiler belirli tutarlar kazanmaktadır. Instagram uygulamasının yılla

Blog Yazarak Para Kazanmak İçin Yapılması Gerekenler

Blog yazarak para kazanmak mümkün mü sorusu özellikle covid- 19 virüsü dünyaya yatıldığından beri merak edilen sorular arasında yer alır. İnternet üzerinden para kazanma yolları arasında blog yazmak d

bottom of page