top of page
Ara
  • weblio

Blog Yazarak Para Kazanmak İçin Yapılması Gerekenler

Blog yazarak para kazanmak mümkün mü sorusu özellikle covid- 19 virüsü dünyaya yatıldığından beri merak edilen sorular arasında yer alır. İnternet üzerinden para kazanma yolları arasında blog yazmak da vardır.


Bir blog sayfası açıp, kaliteli içerikler üretip, bu içerikler hakkında kaliteli yazı yazılırsa blog sayfası üzerinden para kazanılabilir.


Blog Sayfasından Ne Zaman Para Kazanılır?


Para kazanmak için blog açmak özellikle yazı yazmayı seven ve daha önceden makale yazarak para kazanan kişiler tarafından çok yapılır.


Hiç yazma deneyimi olmayan kişiler de blog sayfası açıp, buranın üzerinden para kazanabilir. Yazı yazmak ne kadar önemliyse yazının kalitesi ve blog sayfasının reklamının yapılması da o kadar önemlidir.


Blog sayfasına düzenli bir şekilde yazı yazıp paylaşıldığı zaman ve bu yazılar kaliteli olup, konuları özgün olur ise üç ila beş ay içerisinde yaklaşık olarak 300 tl ila 500 tl arasında para kazanmak mümkündür.


Bu kadar kısa sürede para kazanmaya başlayan blog sayfaları genel olarak özen gösterilmiş yazılar ve SEO uyumlu makaleler paylaşıldığı zaman olur.


Eğer özen gösterilmemiş ve SEO uyumlu olmayan makaleler yazılırsa üç- beş aylık kısa bir süre içerisinde değil de bir sene sonra kazanılmaya başlanabilir. Fakat bu da kesin değildir çünkü Google’da öne çıkabilmesi için SEO uyumlu makaleler yazılması gerekir.


Blog Sayfasından Kaç TL Kazanılır?


Blog yazarak ne kadar kazanılır diye bakıldığı zaman net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü her blog sayfasının ziyaretçisi, reklamları, kalitesi, içerikleri gibi farklı durumları olduğu için para kazanma miktarı da bu derecede farklı olacaktır.


Eğer ciddi bir şekilde blog sayfasına önem veriliyorsa aylık olarak 10.000 TL gibi bir rakam bile kazanılabilir. Tabi en başta bunun için sabır gerekir. 1- 2 sene boyunca açılmış ve sürekli düzenli olarak yazı paylaşılmış sayfaların para kazanma derecesi kişileri tatmin eder.


Bir kişinin blog sitesini günlük olarak 500 ya da 600 kişi ziyaret ediyor ise aylık 400- 500 tl arasında para kazanabilir. Bir gün içerisinde 3000 ila 4000 kişi arasında blok sayfasına ziyaret var ise 1500 ila 2000 TL arasında para kazanmak mümkün olur.


Bir blog sayfasında organik ziyaretçi çok fazla ise kazanç da buna orantılı olarak daha da artacaktır. Çünkü ziyaretçi sayısı ne kadar artarsa reklam görüntülenmeleri ve tıklanmaları ona göre de artar.


Blog Yazarak Para Kazanmak İçin Yapılması Gerekenler


Blog yazımıyla para kazanmaya başlamak isteyenlerin ilk olarak blog yazarak nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmesi gerekir. Blog yazarken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

• İlk olarak blog yazarak para kazanmak isteyen kişilerin azimli ve sabırlı olması gerekir.

• Blog açmak isteyen kişiler bu konu hakkında derin bir araştırma yapıp WordPress kurulumu öğrenilmelidir.

• SEO uyumlu yazı yazmak ve anahtar kelime analizi yapmak blog üzerinden para kazanmak isteyen kişilerin öğrenmesi gereken bir diğer adımdır. Hangi konularda blog yazılır diye bakıldığında da herkes her konu hakkında yazı yazabilir. Burada önemli olan özgün ve farklı konular olmasıdır ki başka blog sayfalarıyla çok rakip olmasın.

• SEO tekniklerini araştırmak blog sayfasına organik okuyucu kazandırmak için büyük bir adımdır.

• Her gün düzenli olarak en az 600 kelimelik makale yazıp blog sayfasında paylaşmak gerekir.

• Blog sayfasının konusunu belirleyen kişiler rakip sitelerde analizler yaparak oradaki anahtar kelimeler ile ilgili makaleler yazabilir. Böylelikle o anahtar kelimelerle ilgili makale araştıran kişiler için birkaç blog sayfası önerisi karşısına çıkar.

• Bu şekilde 4- 5 ay boyunca yazı yazıp blog sayfalarında paylaşıldıktan sonra Google AdSense başvurusu yapılmalı. Böylelikle gelen ziyaretçi sayısına göre reklam yapılmaya başlanabilir.


Google Adsense


Blog sayesinde para kazanmak isteyen kişiler blog sayfalarında belli bir ziyaretçi ulaştıkları zaman Google Adsense üzerinden para kazanmaya başlayabilir.


Google Adsense üzerinden ilk olarak kayıt olmak için kişilerin herhangi bir web sitesinin olması gerekir. Aynı zamanda Google Adsense’nin başvuruyu kabul edebilmesi için web sitenin uyması gereken bazı kriterler vardır.


Bu kriterler; blog sayfasının künyesi, iletişim sayfası, hakkında sayfası, başka reklamların olup olmaması, gizlilik politikası, video ve başkalarının içerikleri ya da resim gibi telif hakkı ihlali yapılmamış olması önemlidir. Bu kriterleri sağlayan herkes başvurusunu yapabilir. Kabul edildikten sonra kişiler Google Adsense tarafından reklam alabilir.


Aldıkları reklamın yerleşimi de doğru bir yerde olması gerekir. Kişiler kendi sayfa içeriklerine göre reklam yerleşiminde kendileri belirler.


Bu belirlemede sayfa düzenini bozmayacak şekilde reklam paylaşımı yapmak çok önemlidir. Gelen ziyaretçiler bu reklamlara tıklayarak ve görüntüleyerek blog sayfa sahibine para kazandırabilir.


Satış Ortaklığı


Blogtan para kazanmak isteyenlerin başvurduğu para kazanma yöntemlerinden bir diğeri de satış ortaklığıdır. Satış ortaklığı belli markaların ya da büyük şirketlerin çok takipçisi olan kişilere ulaşıp buralardan kendi reklamlarını yapmaları olarak bilinir.

Tam olarak satış ortaklığı tanımı bir örnekle yapılacak olursa; bir alışveriş sitesinin kendi ürününü tanıtmak için blog sahibine özel bir link oluşturması ve bu link blog sayfası üzerinden paylaştırıldığı zaman blog sahibine belli bir komisyon gelmesi anlamına gelir.


Bu link üzerinden gelen ziyaretçiler tıklama yaparsa ve alışveriş yapmaya başlarsa blog sahibi belli bir komisyon alır. Böylelikle blog sayfasının ne kadar çok takipçisi ve ziyaretçisi olursa tıklanma da o kadar artacaktır. Tıklanma ve alışveriş sayısı da arttıkça para kazanma şansı da o kadar artar.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Instagram'dan Para Kazanma Yolları

Instagram'dan para kazanmak trend olan para kazanma şeklidir. Instagram ile video paylaşımı, resim paylaşımı ve canlı yayınlar ile kişiler belirli tutarlar kazanmaktadır. Instagram uygulamasının yılla

Facebook'tan Para Kazanma Fikirleri

Facebook para kazanma aracı olarak pek çok Facebook üyesi tarafından kullanılır. Bu sebeple de son dönemlerde sosyal medya üzerinden para kazanma insanlar tarafından cazip gelmeye başlamıştır. Küçük b

bottom of page